Våra föreningar

Tegelsmora Spelmansgille

Välkommen till oss för att spela ur traktens rika låttradition!

Örbyhus Trädgårdsförening

Föreningen för dig som är intresserad av trädgård.

Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Utveckla ÖTV är bygdens gemensamma paraplyorganisation med syfte att verka för orternas utveckling.

Vendeldagen 6 juni

Njut en dag, den 6:e juni, där naturen och historien möts! Öppet hus i hela Vendelbygden.

Vendels sportskytteklubb

VSSK är en förening som sysslar med allt slags sportskytte, alltefter medlemmarnas intressen. För närvarande skjuter vi mest trap, men ska även skjuta långhåll och jaktstig (hagel). Vi arbetar för att medlemmarna ska utvecklas som skyttar på ett roligt och säkert sätt. För mer information, kontakta ordförande Anders af Wåhlberg.

Örbyhus Tobo Vendel Företagarförening

Föreningen är en ideell partipolitiskt obunden sammanslutning som utan ekonomiska intressen skall främja och förbättra traktens handels-, hantverks-, och serviceutbud.

Tegelsmora Hembygdsförening

Förenar forntid och framtid

Kråkteatern

Kråkteatern är en amatörteatergrupp som bildades i Vendel för mer än 20 år sedan.

Feminova

Ett företagsnätverk för kvinnor från Örbyhus, Vendel och Tobo.

Örbyhusortens Biodlarförening

Örbyhusortens biodlarförening är verksam inom Örbyhus, Tobo och Vendel. Vi träffas för att prata bin och utbyta erfarenheter.

OK Borgen

OK Borgen är en förening med sin utgångspunkt i Tobo. Vi sysslar med orientering på sommaren och längdskidor på vintern. Vi arbetar med elljusbanan i Tobo såväl under sommar som vinter och ser till så att den är löpvänlig eller skidåkningsvänlig beroende på väder. De aktiva i vår förening är mellan 5 och 80 år gamla och deltar alla efter sina förutsättningar.

Örbyhus IF

Örbyhus Idrottsförening är en flersektionsförening och vi är verksamma inom friidrott och bordtennis. Örbyhus IF driver ett gym vid Örbyhus Idrottsplats och har ansvar för hockeyrinken vid Örbyhus Sporthall.

Strömarens Naturvårdsförening

Strömarens Naturvårdsförening arbetar för att Strömaren ska vara en välkomnande och attraktiv sjö för naturupplevelser, friluftsliv och rekreation. I år fyller föreningen 40 år!

Örbyhusdagen & Föreningen Örbyhus.nu

Örbyhus.nu arrangerar den årligt återkommande Örbyhusdagen som infaller sista lördagen i maj kl. 10-16.

Kulturföreningen T

Föreningens syfte är att utveckla bygdens kulturella och sociala gemenskap.

Tobo Bruksmuseum

Tobo Bruksmuseum visar delar av Tobos rika industrihistoria från 1600-talet fram till sent 1900-tal i Gamla Folkets Hus i Tobo.