Strömarens Naturvårdsförening

Strömarens Naturvårdsförening arbetar för att Strömaren ska vara en välkomnande och attraktiv sjö för naturupplevelser, friluftsliv och rekreation. I år fyller föreningen 40 år!

Strömarens Naturvårdsförening bildades redan 1977. Sedan dess har vi arbetat för att Strömaren, som är en källsjö, ska vara en välkomnande och attraktiv sjö för naturupplevelser, friluftsliv och rekreation. Vi har arbetat hårt för att hindra sjön från att växa igen genom att årligen rensa vegetationen i sjön.
Strömaren har mycket god vattenkvalitet, ett rikt fågelliv och används flitigt för fiske, sport, bad och annan rekreation både under sommar- och vintertid.
Strömabadet - ett Smultronställe!
I slutet av 2014 hade Strömabadet den stora äran att bli utsett till ett av Upplandsstiftelsens smultronställen; dvs ett utflyktsmål, särskilt värt att besöka!
Det är ont om naturbad i insjöar i Tierps kommun och vi vill att badet ska vara  ett naturligt Smultronställe för alla men med fokus på tillgänglighet för funktionshindrade. Bänkar, bord och grillplats finns på plats och vi har ett stort trädäck iordningsställt för fiske från rullstol. Där kan man givetvis också sola, fika, eller bara beundra utsikten och njuta. Miljövänlig toa finns vid parkeringen. Den är tillgänglig för alla och så pass stor att den även fungerar för ombyte.
Bryggor finns att bada från och sola på. Den nyaste är även säker för rullstolsburna.
Vi har arbetat med att utöka grönytorna på badet genom att anlägga gräsmatta ovanför sandstranden.

Projekt 2017
I vinter har avverkning skett runt badet för att vi ska få en öppnare miljö och förhoppningsvis få mer eftermiddagssol på stranden.
Till sommarsäsongen ska båtiläggningplatsen vara flyttad från badområdet. Vi kommer att slippa bilar och trailers på strandområdet och förbättrar därmed både miljö och säkerhet markant.

Föreningen sköter om Strömabadet på uppdrag av Upplandsstiftelsen som arrenderar marken av Bergvik Skog.

Vill du fiska?  För att främja prova-på fiske har vi fritt fiske från det stora trädäcket vid badet. Där kan alla testa att meta eller kasta med spö. Fiskekort för övrigt fiske i sjön kostar 200kr/familj angeoch år.
Dagskort kan också köpas för 25 kr.
Fiskekort kan köpas hos Colorama i Örbyhus, på Tobo Bilverkstad samt hos Tage Löfgren på Såglandet och hos Sune Dubois i Knutbo.
Fiskekort ska kunna visas upp vid förfrågan.
Swish funkar också: 1233796182, ange fiskekort.
Du som swishar måste kunna visa upp att du betalat för våra kontrollanter.

Stöd oss genom att bli medlem.
Vi hoppas att vi får Ert stöd för vårt fotsatta arbete!
Medlemsavgiften är75 kr/person eller 150 kr/familj. Ange antal familje- medlemmar vid inbetalning. Vi arbetar helt ideellt, så alla bidrag går direkt in i verksamheten.
Plusgiro 89 01 44-9  Swish 1233796182. Ange medlemskap i betalningen
Frågor besvaras gärna av vår ordförande Tommy Olsson som finns på tel. 070-310 97 82.
Och glöm inte att besöka Strömaren och Strömabadet– det är till för alla!
Strömarens Naturvårdsförening finns också på Facebook. Titta gärna in!
Varmt Välkomna!

Strömarens Naturvårdsförening